Belgische neoprof triomfeert als eerste landgenoot ooit in La Roue Tarangelle

Belgische neoprof triomfeert als eerste landgenoot ooit in La Roue Tarangelle
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De klassiekers zijn tot dusver geen voer voor onze landgenoten gebleken, maar elders viel er wel Belgisch succes te bespeuren. Lionel Taminiaux heeft immers La Roue Tarangelle, een Franse eendagswedstrijd, op zijn naam geschreven. Voor de neoprof zijn eerste zege bij de elite.

La Roue Tarangelle is een 1.1-wedstrijd over 186 kilometer tussen Chinon en Tours. Voor de 22-jarige Taminiaux, die dit seizoen prof werd, zal het een wedstrijd zijn die hij nooit nog zal vergeten. De renner van Wallonie-Bruxelles bleef de Amerikaan Robin Carpenter en de Fransman Marc Sarreau voor.

EREPLAATS VOOR PLANCKAERT

Dat er wel degelijk schoon volk aanwezig was in deze westrijd, tonen de andere ereplaatsen aan. Boudat en Bouhanni vervolledigden immers de top vijf. Met Baptiste Planckaert als zevende haalde naast Taminiaux nog een andere Belg de top tien.

Door deze wedstrijd op zijn naam te schrijven, heeft Taminiaux niet enkel voor zichzelf een stukje geschiedenis geschreven. Nog nooit eerder slaagde een Belg erin deze koers te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties