Helden van de Ronde: van der Poel en Asgreen scoorden bij iedereen punten, ook anderen overstegen verwachtingen
Redactie
| 7 reacties

Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen waren de uitblinkers van de Ronde

Helden van de Ronde: van der Poel en Asgreen scoorden bij iedereen punten, ook anderen overstegen verwachtingen
Foto: © photonews

De Ronde van Vlaanderen 2019 zal niet de geschiedenis ingaan als de meest denderende editie en toch leverde de koers tal van topprestaties op. De comeback van Mathieu van der Poel en de verrassende Kasper Asgreen waren het meest indrukwekkend. Al waren er nog andere renners die verbaasden.

MATHIEU VAN DER POEL

Wat als? Het programma lijkt wel gemaakt voor van der Poel. Wat als hij niet gevallen was en geen energie verbruikte in zijn achtervolging? Dan hadden we zijn verbluffende inhaalrace moeten missen. Nadat hij zijn leegloper niet onder controle kreeg en zijn wiel brak, vlamde de Nederlander op indrukwekkende wijze een ruime kloof met de favorieten dicht. In de finale vermeed hij door zijn stuurmanskunsten nipt een tweede val.

KASPER ASGREEN

Vier kopmannen bij Deceuninck-Quick.Step en dan was nog een andere renner de sterkste binnen de ploeg. Asgreen reed op de Paterberg naar vluchters Vanmarcke en Vandenbergh. Later was het van Baarle die op pad ging met de Deen en hem zelfs even loste, maar Asgreen toonde een pak karakter en keerde weer terug. In de slotkilometers reed hij nog naar de tweede plaats.

ALBERTO BETTIOL

Ook de winnaar mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. De Italiaan kon moed putten uit zijn vierde plek uit de E3 en op zijn demarrage op de Oude Kwaremont had geen van de vele topfavorieten een antwoord. Ook een laatste keer Paterberg kreeg hem niet klein. Waarna de renner van Education First met mondjesmaat zijn voorsprong uitdiepte en vlot stand hield.

NILS POLITT

De allergrootste kasseispecialisten hebben ze bij Katusha niet, maar je moet het Politt wel nageven: hij haalt er vaak het maximum aan. De Duitser moest in de Ronde wel een keertje lossen, maar kwam later samen met Jungels weer aansluiten. In Oudenaarde sprintte Politt vervolgens naar de vijfde plaats. In de E3 was hij ook al zesde.

MICHAEL MATTHEWS

Onvoorstelbaar hoe snel de Australiër op niveau is teruggekeerd na zijn horrorcrash. In de Ronde van Catalonië sprintte hij naar twee straffe ritzeges en in de Ronde van Vlaanderen ging hij verbazend vlot mee met de andere favorieten. 

ALEJANDRO VALVERDE

Wie dat ook deed, was Alejandro Valverde. Hoewel de Spanjaard uiteraard een groot kampioen is, werd dat bij zijn eerste deelname niet meteen verwacht. Door de nivellering was het dan wel een grote groep die achter de winnaar volgde, voor Valverde zal het een opsteker zijn geweest waar hij geen rekening had mee gehouden. Wie weet komt zo toch het idee om de hoek loeren dat hij ooit de Ronde kan winnen.

SEP VANMARCKE

Vanmarcke behaalde ongetwijfeld zijn 25ste plaats ooit. Terwijl het vooraf onzeker was of hij kon uitrijden, legde Vanmarcke mee de basis voor de zege van zijn ploegmaat. Eerst viel Vanmarcke met Vandenbergh aan op de Oude Kwaremont. Nadien maakte Sep nog volle bak tempo in dienst van Bettiol, tot het op de Hotond begrijpelijk op was.

STIJN DEVOLDER

De ploeg van Mathieu van der Poel kwam goed voor de dag, met tweevoudig winnaar van Stijn Devolder als exponent. Nadat zijn kopman zich terug tot in de groep der favorieten had geknokt, begon Devolder aan de kop te sleuren en reduceerde zo de achterstand op het trio hiervoor van een halve minuut richting een tiental seconden.

HUGO HOULE

De Canadees van Astana was veruit de sterkste van de vroege vluchters. Het was dan wel een bescheiden groepje dat in het eerste deel van de wedstrijd mocht vertrekken, Houle reed zijn metgezellen er op imponerende af op de hellingen. Gaat de geschiedenis in als eerste winnaar van de Grote Prijs Stig Broeckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties