In het spoor van Corendon-Circus: de suggestie van van der Poel en Devolder die op zijn strepen staat

Mathieu van der Poel vindt lange afstand maar niets

In het spoor van Corendon-Circus: de suggestie van van der Poel en Devolder die op zijn strepen staat
Foto: © photonews

Dat Mathieu van der Poel en Stijn Devolder alletwee kampioenen zijn, was goed merkbaar bij Corendon-Circus in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Allebei mannen met een mening ook die weten wat ze willen. Het leidde ertoe dat van der Poel meesprintte voor een podiumplek.

Gazet van Antwerpen volgde de ploeg 24 uur en was al van de partij toen de renners zaterdag op eigen houtje verzamelen bliezen in het hotel in Beveren. 's Avonds volgt de bespreking in de bus, waarbij de lange afstand van de Ronde wordt aangehaald. Van der Poel vindt het maar niets. "Maak er 200 kilometer van en je krijgt een veel mooiere wedstrijd", zegt de Nederlandse kampioen.

GEPRIKKELDE DEVOLDER

Wanneer de tactiek aan bod komt, is Stijn Devolder verrast. De ploegleiding wil hem meesturen in een vlucht zodat hij zeker als laatste man van de ploeg van der Poel kan bijstaan. Devolder ziet het niet zitten en wil energie sparen. Een reactie die ze hadden voorzien. Een geprikkelde Devolder doet het op zijn manier, maar zit wel zoals beoogd als laatste bij van der Poel.

Zondagochtend blijkt die laatste er overigens wel zin in te hebben. "Alleen al het feit dat ik later zal kunnen zeggen dat ik de Ronde gereden heb, is speciaal. Ja, ik ben zenuwachtig. Ik ga mijn best doen". Als dat laatste betekent na een verbluffende inhaalrace nog vierde worden, dan heeft hij inderdaad zijn best gedaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties