Lotto-Soudal rekent op jonge Belg om te oogsten in het Baskenland

Lotto-Soudal rekent op jonge Belg om te oogsten in het Baskenland

De specialisten van zware rittenkoersen gaan zich volop kunnen uitleven in de Ronde van het Baskenland. Ook bij Lotto-Soudal is die wedstrijd met stip aangeduid, beweert sportdirecteur Mario Aerts. Vooral voor Bjorg Lambrecht is de Ronde van het Baskenland een groot doel.

Aerts heeft een goed beeld van het eerste gedeelte van de rittenkoers. "De wedstrjid begint dit jaar met een vrij pittige wedstrijd. Tijdens de chronoproef gaat het onder meer over een afstand van 800 meter gemiddeld 14% hoog. De tweede dag lijkt een mini-versie van de Strade Bianche. De derde en vierde etappe zijn minder lastig."

Nadien kan de strijd tussen de klassementsrenners volop losbarsten. "De laatste twee ritten zullen bepalend zijn voor het klassement. Voor Bjorg Lambrecht is de Ronde van het Baskenland één van zijn hoofddoelen. Tijdens de Ronde van Catalonië zag ik hem elke dag beter worden."

LOTTO MIKT OP ONTSNAPPINGEN

Lotto-Soudal is in het Baskenland natuurlijk veel meer dan enkel Bjorg Lambrecht. Ook Armée, Hansen, Marczynski, Monfort, Van der Sande en Vanendert zijn mee. "Tosh Van der Sande zal Bjorg helpen op de korte beklimmingen naar de aankomst toe. De andere renners mogen elk hun eigen kans gaan in de ontsnapping."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties