Niet alles is wat het lijkt bij Oliver Naesen: "Ik heb de hele dag tussen mijn kader gehangen"

Niet alles is wat het lijkt bij Oliver Naesen: "Ik heb de hele dag tussen mijn kader gehangen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks zijn bronchitis reed Oliver Naesen naar een verdienstelijke zevende plaats in de Ronde van Vlaanderen. Lang niet slecht dus, maar toch was het zwaar afzien. Er zijn natuurlijk van die momenten dat het bij iedereen pijn doet, maar bij Naesen was het eigenlijk constant het geval.

Dat wist de kopman van AG2R achteraf aan de media te vertellen. "Ik heb de hele dag tussen mijn kader gehangen. Ik kon gewoon niks doen. Soms leek het zelfs alsof ik gewoon niet meer kon ademen. Ik heb echt afgezien", bekende Naesen.

Op de kasseihellingen kon ik nog wel mijn mannetje staan 

Dan is een zevende plaats lang niet slecht. "Op de kasseihellingen kon ik nog wel mijn mannetje staan. Zowel op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont als oop de Paterberg kwam ik als tweede of derde boven. Dat ik nog in de top tien eindig, kwam vooral doordat het in de achtervolging niet snel genoeg ging om de boel te doen scheuren."

Het is nu uitkijken naar de toekomst en hopen op beterschap. "Ik denk dat het wel goed zal komen, al zal wat extra rust natuurlijk wel deugd doen. Andere benen hebben, hoeft zelfs niet. Ik hoop vooral op een ander gevoel", besluit Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties