Nul nog altijd op de tabellen op onze wegen: wat is het probleem van de Belgen?
Redactie
| 18 reacties

Belgische renners wachten nog op eerste zege op eigen grond

Nul nog altijd op de tabellen op onze wegen: wat is het probleem van de Belgen?
Foto: © photonews

De Belgische wielerfan heeft nog niet veel plezier beleefd aan het Vlaamse voorjaar als het enkel om het resultaat gaat. Het is immers nog altijd wachten op die eerste Belgische zege. Nochtans hebben we vaak genoeg meegedaan om de prijzen. Waar loopt het dan mis?

Voor het eerst sinds 2001 stond er geen enkele Belgische renner op het podium op de Ronde van Vlaanderen. Zo werd de lijn uit de andere Vlaamse klassiekers voortgezet. Daarin eindigde wel vaker een Belg een stuk dichter, maar was het ook keer op keer net niet.

Dat we het na de Ronde nog zonder zege zouden moeten stellen, hadden we niet gedacht toen Greg Van Avermaet en Tim Wellens de nummers twee en drie waren in de Omloop Het Nieuwsblad. Dat leek een veelbelovende aanzet van het klassieke jaar, maar het draaide dus engiszins anders uit.

Op de één of andere manier is het er tot dusver nooit helemaal uitgekomen. Er zijn uiteraard een aantal zaken die niet hebben geholpen. In de Ronde van Vlaanderen waren er ziektes voor Naesen en Gilbert die onze kansen ferm reduceerden. Lampaert heeft het geluk ook niet meteen aan zijn zijde. Wat hij ook probeert, steeds zijn het zijn ploegmaats die in positie komen om te winnen.

STYBAR ALS SPELBREKER

Dat is uiteraard ook een deel van het verhaal, dat ze bij het sterke Deceuninck-Quick.Step over vier kopmannen beschikken en slechts twee van hen landgenoten zijn. Zdenek Stybar verhinderde zowel in de Omloop als in de E3 een Belgische zege.

Kanshebbers zijn er nochtans genoeg geweest met Van Avermaet, Naesen, Lampaert, van Aert en Benoot die allen over een goede conditie bezitten. Al te vaak was het toch net niet in de afwerking en daar wringt het schoentje. Ook in de koersen die net niet bij de absolute klassiekers gezet worden, grepen de Belgen ernaast.

GELATENHEID VERMIJDEN

Blijven proberen moeten onze toppers doen, want als er een vorm van gelatenheid optreedt, zijn ze nog verder van huis. Simpel wordt het wel niet: de Scheldeprijs misschien zelfs haast onmogelijk wegens een gebrek aan sprinters en in de Brabantse Pijl komt ene van der Poel weer meedoen. Een triomf in het buitenland zou wel even zoet smaken, als die komende zondag volgt. Op naar Roubaix.

RESULTATEN VLAAMS VOORJAAR:

- Omloop Het Nieuwsblad: winst Stybar, beste Belg op plaats twee;
- Kuurne-Brussel-Kuurne: winst Jungels, Lampaert beste Belg op plaats vijf;
- Nokere Koerse: winst Bol, Philipsen beste Belg op plaats drie;
- Bredene-Koksijde Classic: winst Ackermann, Dupont beste Belg op plaats vijf;
- Driedaagse Brugge-De Panne: winst Groenewegen, Van Genechten beste Belg op plaats zeven;
- E3 BinckBank Classic: winst Stybar, van Aert beste Belg op plaats twee;
- Gent-Wevelgem: winst Kristoff, Naesen beste Belg op plaats drie;
- Dwars door Vlaanderen: winst van der Poel, Benoot beste Belg op plaats vijf;
- Ronde van Vlaanderen: winst Bettiol, Naesen beste Belg op plaats zeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties