Peter Sagan kan er moeilijk nog om heen: "Ik moet het gewoon accepteren"

Peter Sagan kan er moeilijk nog om heen: "Ik moet het gewoon accepteren"
Foto: © photonews

Geen top tien voor Peter Sagan in de Ronde van Vlaanderen. Nochtans reed de winnaar van 2016 een slimme koers en spaarde hij energie waar het kon. Toch was het al gauw eens achterom loeren en harken om mee te zijn met de groep achtervolgers. Meer zat er niet in.

Desondanks verzamelde alweer heel wat media aan de bus van Bora-Hansgrohe. "Het was een heel zware koers", vertelde Sagan aan onder meer Cyclingnews. "Ik ben zeker niet even goed dan drie jaar geleden. Ik ben geen honderd procent, maar elk jaar is anders en ik moet het gewoon accepteren."

Ik denk dat Bettiol iedereen verrast heeft 

De Slovaak stelde ook vast dat de Ronde van 2019 een bijzonder verloop kende. "De manier van koersen was heel anders dan voorgaande jaren. Ik denk dat Bettiol iedereen verrast heeft. Ook van der Poel en Greg Van Avermaet waren sterk, maar enkel Bettiol kon een grote kloof slaan."

Hem terughalen bleek niet meer mogelijk."Om echt het verschil te maken, moet je in de ontsnapping zitten met drie of vier renners. Dan kun je samenwerken om de koploper terug te pakken. Met zo'n grote groep is dat bijna onmogelijk."

Ondertussen heeft Sagan tijdens de klassiekers nog altijd niet echt kunnen meedoen voor de prijzen. Toch panikeert de drievoudig wereldkampien niet. "Ik heb er veel vertrouwen in dat ik beter kan worden, want ik heb veel verloren toen ik ziek was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties