Schachmann trekt uitstekende vorm door in Baskenland, ereplaatsen voor ex-ploegmaats van Deceuninck-Quick.Step
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Maximilian Schachmann wint openingstijdrit in Ronde van het Baskenland

Schachmann trekt uitstekende vorm door in Baskenland, ereplaatsen voor ex-ploegmaats van Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Met een bijzonder lastige tijdrit van iets meer dan elf kilometer is de Ronde van het Baskenland op gang gebracht. Door de aard van het parcours maakten naast de pure tijdrijders ook de klimmers veel kans. Schachmann bewees over de goede combinatie te beschikken.

Tony Martin liet met een tijd van 18'24" zien dat hij het tijdrijden nog niet helemaal verleerd is. Al was de Duitser zo toch nog een eind verwijderd van de beste tijden. Wellicht schrok Martin zich een hoedje toen ene Lawson Craddock er nog veertig seconden van af deed.

Craddock was de eerste die onder de achttien minuten dook. Mas deed het hem na en was nog tien seconden sneller. Ook de jonge Pogacar demonstreerde zijn talent. Mas had ook nog te maken met concurrentie van thuisrijder Bilbao, die strandde op acht seconden van de renner van Deceuninck-Quick.Step.

DENNIS KOMT ER NIET AAN TE PAS

Toch was deze tijd te kloppen: dat bewees Patrick Konrad van Bora-Hansgrohe. Dat het een zwaar parcours was, toonde ook de tijd van wereldkampioen Rohan Dennis. Die deed helemaal niet mee voor de overwinning. Geraint Thomas eindigde een stuk dichter en slaagde erin om de schade te beperken.

Maximilian Schachmann moest er dan nog aan komen en die is zijn uitstekende vorm nog altijd niet kwijt: de Duitser was nog negentien seconden sneller dan zijn ploegmaat Konrad. Er kwamen wel nog wat grote namen aan zoals Michal Kwiatkowski en Adam Yates. Teleurstellen deden ze  zeker niet, maar aan de tijd van Schachmann komen evenmin.

VERDIENSTELIJKE TEUNS

Ook Dylan Teuns ging er nog vol voor in de tijdrit over La Antigua. Onze landgenoot gaf 32 seconden toe op Schachmann en eindigde mooi elfde. Schachmann heeft als eerste leider rond de tien seconden voor op Daniel Martinez, Kwiatkowski en Alaphilippe. Een vierde plaats werd het dus voor de Fransman, zijn ploegmaat Mas eindigde achtste.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties