Sep Vanmarcke dankt van der Poel: "Hij geeft ons nog een jaartje de kans"

Sep Vanmarcke dankt van der Poel: "Hij geeft ons nog een jaartje de kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke verbaasde vriend en vijand tijdens de Ronde van Vlaanderen. In de dagen voordien lukte het hem amper om op de fiets te zitten en toch leverde hij supergoed werk in dienst van latere winnaar Alberto Bettiol. Voorts was Vanmarcke onder de indruk van Mathieu van der Poel.

Het viel dus allemaal beter mee dan verwacht voor Vanmarcke. "Voor de start was het de bedoeling om vijf uur te fietsen en leek zelfs dat niet mogelijk. Ik had immers nog niet langer dan drie uur kunnen fietsen. Hoe harder we koersten, hoe minder ik mijn knie voelde."

MEE MET VANDENBERGH

Waardoor hij zich toch nog nuttig kon maken voor het team. "We hadden afgesproken dat ik de ploeg zou helpen. Op de tweede keer Kwaremont zat ik plots vooraan met Vandenbergh. Ik voelde op de klimmetjes dat mijn knie nog net niet goed genoeg was om mee te gaan met de besten. Maar ik zat in een ideale situatie om nog tempo te maken."

Vanmarcke keek met grote ogen naar wat van der Poel allemaal had laten zien tijdens de Ronde. "Ik probeer al tien jaar om zo top te worden en hij was al super indrukwekkend de laatste weken. Ik vind het alleen maar mooi dat zo'n gasten meerijden. Roubaix moet hem nog beter liggen, dat kan niet anders. Maar hij rijdt niet mee, hij geeft ons dus nog een jaartje de kans", lacht Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties