Valverde kon tot zijn eigen verbazing bij favorieten blijven en komt met bedankje aan Belgisch publiek

Valverde kon tot zijn eigen verbazing bij favorieten blijven en komt met bedankje aan Belgisch publiek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het aantreden van wereldkampioen Alejandro Valverde in de Ronde van Vlaanderen is veel meer gebleken dan enkel een 'special act'. De Spanjaard behield de aansluiting met de groep der favorieten en eindigde achtste. Voorts maakte vooral het publiek onderweg op hem indruk.

"Het was een heel uitdagende koers met al de stress en altijd de juiste positie te moeten vinden", doet Valverde het verhaal van zijn wedstrijd. "Eens de groep uitdunde, voelde ik me geweldig. Ik kwam dichter bij de overwinning dan ik verwachtte. Naarmate de finish naderde, werd het gemakkelijker om vooraan te blijven." 

Is de basis nu gelegd voor een overwinning bij een volgende poging? "Ik weet niet of ik nog een kans krijg om deze koers te winnen de komende jaren, want het is cruciaal om deze wegen goed te kennen, maar ik deed het heel goed. In de groep der favorieten eindigen, geeft me veel vertrouwen."

Ik wilde niet meer energie verspelen dan de anderen 

Alejandro Valverde

In de finale zag ook Valverde hoe de achtervolgende groep er niet in slaagde om de ontsnapte Bettiol nog terug te halen. "Het klopt dat Bettiol zijn aanval goed timede en het moeilijk was om terug te keren. Er zaten nog veel snelle mannen, wat zorgde voor een gebrek aan samenwerking in onze groep. Ik wilde ook niet meer energie verspelen dan de anderen."

De op bepaalde stroken massaal opgekomen supporters die de renners aanmoedigden, beroerden ook Alejandro Valverde. "Ik was verrast door het immense publiek dat de hele koers langs de kant van de baan stond. Dank aan alle Belgische fans. Het voelt aan alsof deze koersen, ook met Roubaix erbij, van hen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties