Van Vleuten na ondankbare podiumplaats teleurgesteld in koersverloop

Van Vleuten na ondankbare podiumplaats teleurgesteld in koersverloop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eens geen Nederlandse triomf bij de dames. Nochtans deed Annemiek Van Vleuten er alles aan om daar wel voor te zorgen. Het sprintje van de kopgroep leverde de winnares van de Strade Bianche in de Ronde slechts een tweede plek op. Bastianelli moest ze aan de meet voor zich dulden.

Daar kon Van Vleuten niet echt mee leven. In 2018 moest ze zich ook al neerleggen bij een dichte ereplaats. Hoe dichter bij de zege, hoe groter de teleurstelling. "Vorig jaar was ik super blij met een derde plaats, nu ben ik als tweede ontgoocheld. Omdat ik weet dat ik lichtjes beter ben dan vorig jaar."

Er waren teveel teams die een voorzichtige koers wilden 

De renster van Mitchelton-Scott was ook absoluut niet tevreden met het scenario van de wedstrijd. "Het was geen zware koers. Er waren teveel teams die een sprintster hadden en die een voorzichtige koers wilden. Ik was echt ontgoocheld met de manier waarop de koers verliep." 

Uiteindelijk kon ze zichzelf wel weinig verwijten. "Wat mezelf betreft: ik deed alles wat ik kon. Ik gaf alles op de Paterberg. Ik weet dat wanneer ik naar de finish ga met Bastianelli, ze me 99 op 100 keer zal kloppen. Ik moest dus iets proberen. Het zag er misschien een beetje stom uit om van zo vroeg te gaan, maar ik hoopte haar te verrassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties