Vandenhaute reageert op 'die gaan niet winnen'-uitspraak

Vandenhaute reageert op 'die gaan niet winnen'-uitspraak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Weinigen hadden de overwinning van Alberto Bettiol in de Ronde van Vlaanderen zien aankomen, maar Flanders Classics-baas Wouter Vandenhaute al helemaal niet. Hij had in de loop van vorige week aangegeven een grote favoriet als winnaar te verwachten. Toch noemt hij Bettiol een verdiende winnaar.

In een interview met een krant had Vandenhaute de vraag gekregen: wat als een renner als Langeveld of Bettiol de Ronde van Vlaanderen wint? Waarop het antwoord klonk: "Die gaan hier niet winnen." Vandenhaute wil bij Sporza toch nuanceren. "Ik heb dat zo niet gezegd, ik heb enkel de naam Langeveld vernoemd. Maar ik wil Bettiol feliciteren, want hij heeft het verdiend."

Vandenhaute had wel een andere winnaar in gedachten. "Ik dacht zelf aan Sagan, maar ik zou ook supergelukkig geweest zijn met een Van Avermaet, van Aert, van der Poel of één van de Quick-Step-jongens. We willen de beste eendagskoers ter wereld zijn. De mensen zijn helemaal gek van deze koers, ook in het buitenland."

Ik hoop dat het de eerste zege van een reeks is voor Bettiol 

Wouter Vandenhaute

"Er wint nu wel een onbekende buitenlander, maar laat ons hopen dat het zo snel mogelijk een bekende buitenlander wordt. Ik hoop dat het de eerste zege van een hele reeks is voor Bettiol. En als dat niet zo is, dan blijft hij nog altijd de terechte winnaar wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties