Verrassende winnaar overmand door emoties: "Gezien hoe Sep zich voor mij inspande?"

Verrassende winnaar overmand door emoties: "Gezien hoe Sep zich voor mij inspande?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Je zal maar je kans gemist hebben bij een grote ploeg en dan het jaar nadien je eerste profzege boeken in de Ronde van Vlaanderen. Het is het verhaal van Alberto Bettiol. De Italiaan van Education First kon het amper geloven. Wel wist hij dat hij met Vanmarcke een straffe gelegenheidsknecht had.

Er was slechts één manier voor Bettiol om te winnen en dat was om voor het offensief te kiezen. "Via de radio kreeg ik de boodschap om aan te vallen. Andreas Klier riep vanuit de wagen dat ik moest blijven trappen. Langeveld riep constant in de oortjes dat iedereen moe was", kreeg de uiteindelijke winnaar aanmoedigingen genoeg.

Wat niet betekent dat hij niet afzag. "Na 250 kilometer kun je overal ontploffen. Die laatste vijfhonderd meter waren zwaarder dan de Mortirolo. Maar ik hield stand." Vreemd toch dat dit er bij BMC niet uit kwam. "Ik kan er niet veel over zeggen." In elk geval klikt het bij Ecudation First wel. "Dit team gaf me opnieuw vertrouwen."

Je zal het roze van EF nog veel vooraan zien 

De mannen van EF kwamen als team overigens sterk voor de dag. "Gezien hoe Sep zich voor mij inspande? Dat een kampioen als hij dat voor mij wil doen... En wat Langeveld voor mij deed op de Paterberg. Op een andere dag doe ik hetzelfde voor hen. Deze zege is het werk van een team. Je zal het roze van EF nog veel vooraan zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties