Wilfried Peeters maakt zijn analyse: "In normale omstandigheden overkomt hem dat nooit"
Redactie
| 6 reacties

Peeters zag fysiek mankement bij Stybar en schitterende Asgreen

Wilfried Peeters maakt zijn analyse: "In normale omstandigheden overkomt hem dat nooit"
Foto: © photonews

Ook in de Ronde van Vlaanderen kaapte Deceuninck-Quick.Step alweer een podiumplaats weg. Ook al verliep lang niet alles volgens plan. Geen van de vier kopmannen was echt op zijn sterkst en dat had zo zijn redenen. Met Asgreen komt er straks mogelijk een vijfde kopman bij.

Ziekte speelde enkele protagonisten parten. "Gilbert zat op geen enkel moment in de koers", stelde Peeters vast in HLN. Ook Stybar werd geteisterd door maag-en darmklachten. "Hij had er op de persconferentie al last van, maar toen hielden we het stil. Op het verlengstuk van de Kruisberg/Hotond moest hij er onverbiddelijk af. In normale omstandigheden overkomt hem dat nooit.

ASGREEN WISSELKOPMAN IN 2020

Dus moest het van anderen komen. "Lampaert speelde  zijn rol vanaf de Koppenberg perfect, maar iedereen keek toch vooral naar Bob Jungels." Voor de Luxemburger werd het net niet. Asgreen reed wel naar het podium. "Momenteel zweeft hij nog tussen knechtenlivrei en kopmanschap. Maar in 2020 zie ik hem zeker één van onze wisselkopmannen worden."

Een andere vaststelling is dat de renners die nu al een hele tijd in de weer zijn, best wat rust kunnen gebruiken. "Jazeker, dat is zo. Ze rijden al een hele tijd op hoog niveau. Maar laat ze nog maar een laatste keer doortrekken tot Roubaix. Nog één keer voluit en dan mag de riem er af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties