Wuyts noemt van der Poel de morele winnaar en waarschuwt: "Gemiste kansen komen niet altijd terug"
Redactie
| 45 reacties

Michel Wuyts ziet dat er weer een kans weg is voor ervaren renners

Wuyts noemt van der Poel de morele winnaar en waarschuwt: "Gemiste kansen komen niet altijd terug"
Foto: © photonews

Nu de Ronde van Vlaanderen weer voorbij is, kan wielercommentator Michel Wuyts niet omheen enkele vaststellingen. Dat Mathieu van der Poel de morele winnaar is, bijvoorbeeld. Maar ook dat er voor een aantal anderen de tijd nu echt wel stilaan begint te dringen.

Velen vragen zich af hoe het was gelopen als van der Poel niet was gevallen. "Hij is in elk geval de morele winnaar", stelt Wuyts bij Sporza. "Maar wat heb je daaraan? Maar wat hij doet, die inhaalrace, dat heb ik hier nog niemand zien voordoen op dit Ronde-parcours. Met van der Poel zou de Ronde een andere richting kunnen uitgaan. Maar dat is slechts uitstel."

Dat is wellicht wel zo omdat van der Poel nog tijd genoeg heeft om de Ronde op zijn naam te schrijven. Er zijn andere favorieten die dat niet kunnen zeggen. "Vooral omdat het een tijd is van nivellering. Van Avermaet, Lampaert, Stybar... Voor hen is een mooie kans weg. Hoe vaak krijg je ze? Gemiste kansen komen niet altijd terug."

VAN ASGREEN KOPMAN MAKEN

Kasper Asgreen maakte wel indruk. "Als je dat allemaal kan, zou ik daar een kopman van maken." De winst ging echter naar Bettiol. Van Avermaet werd er niet meteen vrolijk van. "Hij wil zijn lievelingskoers winnen. En nu gaat de zege naar een ex-ploegmaat die vorig jaar voor hem niets deed. Een drama." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties