🎥 Mooi gebaar: Astana-renner geeft opbrengst van GP Stig Broeckx aan revalidatiecentrum van Broeckx

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 44 reacties
🎥 Mooi gebaar: Astana-renner geeft opbrengst van GP Stig Broeckx aan revalidatiecentrum van Broeckx
Foto: © photonews

Hugo Houle (Astana) reed een attente Ronde van Vlaanderen en mag zich ook de eerste winnaar van de GP Stig Broeckx noemen. Die eer was voor de renner die het eerste de Oude Kwaremont bedwong.

Bovendien was er ook nog een geldprijs mee gemoeid. De winnaar van de GP Stig Broeckx mocht 5.000 euro aan een goed doel geven. Het werd uiteindelijk de Canadees van Astana. "Ja, ik viel aan om te proberen om de prijs te winnen", vertelde Houle na afloop. "Het was voor een goede reden. Ik kan de 5.000 euro aan het revalidatiecentrum van Stig Broeckx geven."

"Ik vind dit heel belangrijk, want als renner nemen we zoveel risico's. Sommige renners blesseren zich en houden daar een ernstig letsel aan over. Ik ben blij dat de Nationale Loterij voor het geld gezorgd heeft en ik ben ook gelukkig dat ik het geld kan teruggeven aan een renner die het nodig heeft."

Houle richtte zich ook nog tot Broeckx zelf. "Blijven vechten, man! Natuurlijk is het geen gemakkelijke periode, maar ik ben blij dat je blijft vechten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties