André Greipel zeker van zijn stuk: "Dit is niet langer een voorbereiding op Roubaix"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Terneuzen
| 1 reacties
André Greipel zeker van zijn stuk: "Dit is niet langer een voorbereiding op Roubaix"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Waaiers en meer dan waarschijnlijk een sprint in Schoten. Houd dus maar rekening met André Greipel in de Scheldeprijs. Al beseft de 'Gorilla' maar al te goed dat dit niet meer de Scheldeprijs van enkele jaren terug is.

Door zijn nieuwe ploeg Arkéa-Samsic zien we André Greipel in een pak minder Vlaamse wedstrijden dan vroeger. "Ik wou dat ik meer in Vlaanderen was", glimlachte de Duitse sprinter. "Ik mis wel enkele wedstrijden bij mijn nieuwe ploeg, maar het is altijd leuk om een uitdaging in het leven te hebben."

Over naar de wedstrijd zelf dan maar. Tot enkele jaren geleden was het WK der sprinters voor velen nog een voorbereiding op Roubaix. Door het vernieuwde parcours over Zeeland is het veel meer dan dat geworden. "Dit is niet langer een voorbereiding op Roubaix", weet Greipel. "Ook voor mij niet. Dat gebeurde niet in het verleden. Ik werd hier al eens derde, maar ik ben blij dat ik deze wedstrijd leuk begin te vinden."

Geen massasprint

Ook over het koersverloop is Greipel zeker. "Door de wind zal het een selecte groep worden. Ik ben er helemaal zeker van dat er geen massasprint komt. Al bestaat de mogelijkheid natuurlijk wel dat er pakweg 40 renners voor de zege strijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties