Belgische sprinters verdeeld over vernieuwd parcours Scheldeprijs: "Hoop dat we snel in Antwerpen zijn" & "Niet helemaal overtuigd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Terneuzen
| 0 reacties
Belgische sprinters verdeeld over vernieuwd parcours Scheldeprijs: "Hoop dat we snel in Antwerpen zijn" & "Niet helemaal overtuigd"
Foto: © photonews

Er werd vorig jaar flink gesleuteld aan het parcours van de Scheldeprijs. En dat zorgt voor verdeelde meningen bij de snellere Belgen in het peloton.

"Het is niet de typische Scheldeprijs van vroeger", zegt Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy). "Het is een andere formule en het zal ongetwijfeld interessant koersen worden. Voor mij is het een voordeel, want ik ga liever met een kleinere groep naar de streep. Dat de snelle mannen dan maar afhaken."

"Het gaat zeker allemaal uit elkaar liggen", zegt Jens Debusschere. "Het kan alle kanten uit vandaag, ik hoop dat we snel in Antwerpen zijn", lacht de renner van Katusha-Alpecin. 

Boeckmans niet overtuigd

Een andere mening over het parcours vinden we bij Kris Boeckmans (Vital Concept). "Ik was vorig jaar niet helemaal overtuigd", glimlacht hij. "Het oude parcours was beter en aangenamer. Ook natuurlijk omdat het mijn trainingsparcours was. Maar het blijft een heel nerveus gedoe. Er zal wellicht een kleine groep sprinten voor de zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties