Domper voor Dumoulin: alweer een knecht die uitvalt voor de Giro
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Na Kelderman kan Dumoulin tijdens de Giro ook geen beroep doen op Tusveld

Domper voor Dumoulin: alweer een knecht die uitvalt voor de Giro

Rondespecialist Tom Dumoulin heeft een tweede belangrijke pion zijn uitvallen in de aanloop naar de Ronde van Italië. Het eerste slachtoffer was Wilco Kelderman. Martijn Tusveld zal ook niet tijdig hersteld geraken van een kaakbreuk.

Het nieuws van Wilco Kelderman brachten we u vorige week al (lees meer). De Nederlander van Team Sunweb zit met een gebroken sleutelbeen en nekwervel en is nog minstens tot 11 mei buiten strijd.

Maar de Nederlandse wielerformatie kreeg nog meer slecht nieuws te verwerken. Martijn Tusveld, een andere knecht die Tom Dumoulin door de Giro moest loodsen, is ook onder het mes moeten gaan. Hij liep een kaakbreuk op tijdens Parijs-Nice.

"Het gaat goed met Martijn", aldus Camiel Aldershof van het medische team van Sunweb. "Binnen twee weken kan hij opnieuw buiten gaan trainen, maar door de ernst van zijn blessure komt de Ronde Van Italië nog te vroeg voor hem."

"Het is een grote teleurstelling dat ik er niet kan zijn voor de ploeg tijdens de Giro. Het was mijn hoofddoel dit seizoen", zei de onfortuinlijke Tusveld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties