Jürgen Roelandts over speelvogel Alejandro Valverde: "Het Belgische bier kan hem wel bekoren"

Redactie
| 0 reacties
Jürgen Roelandts over speelvogel Alejandro Valverde: "Het Belgische bier kan hem wel bekoren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Roelandts is nu al enkele weken ploegmaat van wereldkampioen Alejandro Valverde. En de inmiddels bijna 39-jarige 'El Imbatido' is blijkbaar ook de speelvogel van de ploeg.

Roelandts koos voor een iets meer zuiders avontuur bij Movistar na zijn korte passage bij BMC. En daar moet hij er de grapjes van Valverde af en toe bijnemen. "Op tafel tikte hij plots met een kopje warme koffie tegen de nek van een ploegmaat", vertelt Roelandts in zijn column op Sporza. "Gewoon om te testen of de ploegmaat bij de les was."

"Alejandro is een lolbroek, een heel amusante kerel. Op zijn 38e reed hij zondag voor het eerst de Ronde van Vlaanderen. De hellingen kende hij niet allemaal, maar de specialisten reden Valverde er niet af."

Leidersfiguur

Het respect bij de Spaanse ploeg is groot voor de regenboogtrui. "Hij is de leider van de ploeg. Aan tafel wacht iedereen om te vertrekken totdat Valverde zelf eerst rechtstaat. Het respect is bijzonder groot voor hem. Valverde zal ook altijd zeggen hoe hij het wil. En de ploegmaten en de omkadering schikken zich zonder verpinken naar hem."

Valverde werd 8e in zijn eerste 'Vlaanderens Mooiste' en wil zeker terugkeren. "Hij heeft enorm genoten van zijn passage door Vlaanderen. Ook het Belgische bier kan hem bekoren. Elke avond dronk hij een Leffe, geen twee. Alejandro Valverde is een speelvogel en een geboren leider. Hij probeert iedereen scherp te houden."

Valverde is blijkbaar niet vies van een Leffe. Blond of donker? 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties