Kittel op zoek naar vertrouwen en nummer 6 in 'zijn' Scheldeprijs
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Marcel Kittel wil oude vorm weer terugvinden en rekent daarop in 'zijn' Scheldeprijs

Kittel op zoek naar vertrouwen en nummer 6 in 'zijn' Scheldeprijs

Tot en met 2017 reeg Marcel Kittel de zeges aan elkaar, maar daar kwam in 2018, op enkele uitzonderingen na, abrupt een einde aan. Een kwestie van vertrouwen.

Twee ritten in de Tirreno-Adriatico in 2018 en de Trofeo Palma in 2019. Dat is de magere zegebalans van Marcel Kittel gedurende de laatste twee jaar. Daarvoor mocht hij 86 keer juichen in zeven jaar tijd. Waaronder vijf keer in de Scheldeprijs.

In 2018 ging de Duitse spurtbom voor Katusha Alpecin koersen, maar dat werd geen onverdeeld succes. Toch blijft het team in hem geloven. "In de Scheldeprijs trekken we voluit zijn kaart", aldus ploegleider Dirk Demol bij Het Nieuwsblad.

Nummer 6

"Zijn benen willen even niet meer mee. Hij is wel een renner die iets later op het seizoen op gang komt, hij won nooit veel in het voorjaar. Maar hij heeft na de Driedaagse twee weken goed getraind."

Alles in het teken dus van nummertje zes voor Kittel. "Rick Zabel, Marco Haller en Jens Debusschere zijn prima renners voor zijn treintje. En met Nils Politt, Renato Hollenstein en Jenthe Biermans heeft hij nog drie sterke mannen in steun", aldus Demol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties