Marcel Kittel: "Niet alleen mentaal maar ook fysiek zat het niet perfect"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Terneuzen
| 2 reacties

Marcel Kittel probeert opnieuw aan te knopen met zijn conditie van weleer

Marcel Kittel: "Niet alleen mentaal maar ook fysiek zat het niet perfect"
Foto: © photonews

Marcel Kittel en de Scheldeprijs, het is een geslaagd huwelijk. De Duitser kan de klassieker al voor de zesde keer winnen, al beseft de beresterke sprinter dat dat geen sinecure wordt.

"De koers is zeker zwaarder geworden dan vroeger", vertelde Kittel voor de start in Terneuzen. "Er is een hele grote kans dat het op een sprint eindigt, maar dan wel eentje met een uitgedunde groep."

Kittel schoot begin februari raak in de Trofeo Palma, maar daarna bleef het ijzig stil rond de Duitseer. "Het is begin april, dus er liggen nog veel kansen voor ons", aldus Kittel vol vertrouwen. "Ik heb een goede winter gehad met enkele goede stages. Op dit moment kan ik niets anders doen dan op de volgende doelen te focussen."

Matig 2018

Kittel heeft er een bijzonder matig 2018 opzitten na zijn vertrek bij Quick.Step. Maar over een mentaal probleem wil hij niet spreken. "Het is niet alleen mentaal, hoor", benadrukt hij. "Fysiek was het ook niet allemaal perfect. Ik ben soms vermoeid aan enkele wedstrijden gestart, maar dat zal in de toekomst niet meer gebeuren, want we hebben enkele dingen aan mijn trainingsschema veranderd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties