Nuyens hekelt het Franse gerecht: "Ze willen de dood van Goolaerts aan doping linken"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties

Nick Nuyens heeft de indruk dat het Franse gerecht de dood van Goolaerts aan doping wil linken

Nuyens hekelt het Franse gerecht: "Ze willen de dood van Goolaerts aan doping linken"
Foto: © photonews

Zondag is het opnieuw Parijs-Roubaix en dan zal er vaak worden gedacht aan Michael Goolaerts, de renner van Verandas Willems - Crelan die tijdens de vorige editie tragisch om het leven kwam.

Het onderzoek naar de fatale afloop voor Michael Goolaerts is overigens nog steeds niet afgerond. Vorige maand nog werden Nick Nuyens en enkele renners van Verandas Willems - Crelan ondervraagd door het Franse gerecht. Dat zei Nuyens in een interview met Humo.

"Dat verhoor tartte alle verbeelding", aldus Nuyens in hetzelfde magazine. "Het waren allemaal vragen waar ik geen antwoord op had: Vindt u het normaal dat zo’n jonge renner sterft?, Hoe komt dat? Op de plek waar hij is gevallen, lag een fietscomputertje van een andere renner. Hoe verklaart u dat?"

De manier waarop het Franse gerecht communiceerde viel destijds niet in goede aarde bij Nuyens. "Eerst was 'hartfalen' het verdict en daarna kwam de Franse procureur op televisie verkondigen dat het lichaam niet werd vrijgegeven omdat er een onderzoek naar de doodsoorzaak werd ingesteld", zei Nuyens in Humo. De ploegleider neemt dat het Franse gerecht nog steeds kwalijk.

"Volgens mij willen ze zijn dood aan doping linken. Moest het niet om een wielrenner gaan dan was alles misschien al lang afgehandeld. Zelfs nu nog worden zijn ouders gecontacteerd, ondanks het feit dat er nog niets verdachts is aangetroffen", luidde de conclusie van Nuyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties