Schachmann heeft zijn tweede ritzege beet in het Baskenland, grote zorgen voor Deceuninck-Quick.Step?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Maximilian Schachmann heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van het Baskenland

Schachmann heeft zijn tweede ritzege beet in het Baskenland, grote zorgen voor Deceuninck-Quick.Step?
Foto: © photonews

Maximilian Schachmann heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van het Baskenland. Na de openingstijdrit won de Duitser van BORA-hangrohe nu ook de derde etappe. Voor Deceuninck-Quick.Step zijn er dan weer zorgen na een zware valpartij waar Julian Alaphilippe bij betrokken was.

Vijf renners hadden hun zinnen gezet op de langste etappe in deze Ronde van het Baskenland: ploegmaats bij Trek-Segafredo Skujins en Bernard kregen het gezelschap van Fernandes, Sessler en oudgediende Rojas. Maar zij werden wat later vergezeld door King, Armirail en Bravo aan. De voorsprong liep op tot goed vijf minuten. 

Valpartij Alaphilippe

Maar dan moest de finale nog komen en was de voorsprong van de steeds meer uitgedunde kopgroep al onder de minuut. De rit was duidelijk iets voor Alaphilippe, de winnaar van gisteren, maar de kopman van Deceuninck-Quick.Step was betrokken bij een massale valpartij. Het zag er bovendien niet echt goed uit voor de chouchou van de Franse wielersport. 

Lutsenko ging van ver aan, maar werd nog makkelijk overvleugeld door leider en gele trui Schachmann, de winnaar van de tijdrit van maandag. De Italiaan Ulissi moest tevreden zijn met de tweede plek, zijn landgenoot Battaglin mocht mee op het podium. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties