Sep Vanmarcke over Ronde-winnaar: "Bij deze ploeg krijgt hij nét iets meer vrijheid"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oudenaarde
| 2 reacties
Sep Vanmarcke over Ronde-winnaar: "Bij deze ploeg krijgt hij nét iets meer vrijheid"
Foto: © photonews

Wouter Vandenhaute zal ons geen ongelijk geven als we zeggen dat Alberto Bettiol niet de meest aantrekkelijke winnaar van de 103e Ronde van Vlaanderen is. Verdiend, dat zeker wel, maar niet de meest in het oog springende naam. Al was het voor ploegmaat Sep Vanmarcke zeker géén verrassing.

Vanmarcke - nog niet helemaal pijnvrij na zijn val in de E3 - leefde zich tijdens de Ronde helemaal uit voor ploegmaats Sebastian Langeveld en Alberto Bettiol. Met succes, want de 25-jarige Italiaan boekte zijn eerste profzege. Een binnenkomer van formaat.

"Voor veel mensen is hij misschien nog onbekend, maar in het peloton staat hij bekend als een groot talent", vertelt Vanmarcke over zijn ploegmaat bij Education First. "Die jaar geleden werd hij nog tweede na Oliver Naesen in de GP Plouay. Daarna reed hij net geen podium in de Canadese koersen (Québec en Montreal, red.)."

Na Campenaerts in tijdrit Tirreno-Adriatico

"Twee jaar geleden reed hij in de laatste week van de Tour nog op kop voor Rigoberto Uran, toen er nog slechts vijftien renners konden volgen. En dan was er vorige maand de Tirreno, waar hij knap tweede werd in de tijdrit", graaft Vanmarcke in zijn geheugen. 

De West-Vlaming richtte zich ook tot de aanwezige journalisten rond hem. "Ik ben eigenlijk verrast dat iedereen hem amper kent. Vorig jaar voelde hij zich niet goed in zijn vel bij BMC, maar bij deze ploeg krijgt hij net iets meer vrijheid. Daarom voel ik mij trouwens ook zo goed bij deze ploeg."

"Bij ons rijdt iedereen al het hele voorjaar goed. Ik zei vorige week nog tegen Sebastian dat het er deze week zou uitkomen. Of Alberto een echte Italiaan is? Een Italiaan pur sang, maar hij kan wel goed Engels. Maar qua gedragingen is het een echte Italiaan", lachte Vanmarcke nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties