Sprinttalent van Deceuninck-Quick.Step schrijft de Scheldeprijs voor het tweede jaar op rij op zijn naam
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Schoten
| 12 reacties

Fabio Jakobsen schrijft voor de tweede keer de Scheldeprijs op zijn naam

Sprinttalent van Deceuninck-Quick.Step schrijft de Scheldeprijs voor het tweede jaar op rij op zijn naam
Foto: © photonews

De Scheldeprijs is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Fabio Jakobsen. De jonge Nederlander van Deceuninck-Quick.Step was de sterkste in een sprint.

Sinds vorig jaar is het parcours van de Scheldeprijs grondig gewijzigd. Wat ooit het WK voor de sprinters was, is uitgegroeid tot een waaierkoers door Zeeland maar wel met nog steeds dezelfde aankomst in Schoten (Antwerpen). En ook de allersnelsten van deze aardbol staan in tegenstelling tot enkele jaren geleden niet meer aan de start. 

Al was het deelnemersveld toch niet slecht met onder meer recordhouder Marcel Kittel (5x), André Greipel, Pascal Ackermann en Fabio Jakobsen, die vorig jaar als neoprof meteen zijn visitekaartje afgaf. De ontsnapping van de dag bestond slechts uit twee renners en even veel landgenoten. Dries De Bondt (Corendon-Circus) kreeg het gezelschap van Kenneth Vanbilsen (Cofidis).

Val zonder erg

Het tweetal kreeg nooit een heel grote voorsprong van het peloton, waar het er bij momenten nerveus aan toeging. Topfavorieten Ackermann en Jakobsen kwamen ten val, gelukkig voor BORA-hansgrohe en Deceuninck-Quick.Step zonder veel erg, want beide renners konden zonder problemen hun plekje in het peloton innemen. 

Op goed 10 kilometer van de meet was Vanbilsen eraan voor de moeite, een moedige De Bondt probeerde het nog even alleen. Maar het kwam opnieuw samen. Hét teken voor Boasson Hagen en onze jonge landgenoot Lionel Taminiaux om in de aanval te gaan. 

Traditionele sprint

Maar dat was niet naar de zin van de troepen van Patrick Lefevere, die hun zinnen op een massasprint hadden gezet. Jakobsen werd perfect gepiloteerd door zijn ploeg en maakte het voor het tweede jaar op rij glorieus af. Max Walscheid (Sunweb) en Chris Lawless (Sky) mochten als nummer twee en drie mee op het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties