Thuisrijder Van Staeyen wil revanche nemen na uitsluiting in vorige editie
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Michael Van Staeyen gaat voor zijn derde plek in de top 10 van de Scheldeprijs

Thuisrijder Van Staeyen wil revanche nemen na uitsluiting in vorige editie
Foto: © photonews

Voor Schotenaar Michael Van Staeyen is het elk jaar thuiskomen tijdens de Scheldeprijs. Behalve vorig jaar dan, toen werd hij uit de koers gezet na een spoorwegincident. De wil om zichzelf te tonen is dit jaar dus nog groter dan anders.

"Het was echt een enorme domper", gaf Michael Van Staeyen toe in Gazet van Antwerpen. "Vorig jaar waren er voor de eerste keer enkele bussen met supporters richting Terneuzen gereden om mij daar in het eerste deel van de wedstrijd te komen aanmoedigen. En dan gebeurt er zoiets."

Revanche

Opgelet dus bij de overwegen! "Ook dit jaar zijn er opnieuw vijf bussen die de verplaatsing maken. Ik hoop die mensen deze keer niet te ontgoochelen", aldus de renner van Roompot - Charles.

"Samen met Boy Van Poppel vormen we de twee snelle jongens van de ploeg. Hij heeft echter al laten weten dat als hij zich niet goed genoeg zou voelen en dat hij bereid is om in dienst te rijden."

Winnen zit er, gezien het sterke deelnemersveld, wellicht niet in voor de thuisrijder. Toch start hij met hoge ambities aan de koers. "Als alles meezit ga ik voluit voor een plaats bij de eerste tien. In 2015 werd ik achtste, mijn beste resultaat tot nu toe. Twee jaar daarvoor was ik al eens als tiende geworden. Een derde keer top tien rijden, dat is mijn ambitie", besloor Van Staeyen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties