Timothy Dupont mikt hoog in Schoten: "Pas tevreden als ik top 3 rij"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Terneuzen
| 0 reacties

Timothy Dupont van Wanty Groupe Gobert mikt op een plek in de top 3 voor de Scheldeprijs

Timothy Dupont mikt hoog in Schoten: "Pas tevreden als ik top 3 rij"
Foto: © photonews

Vorig jaar haalde hij de top 10 in de Scheldeprijs, dit jaar wil Timothy Dupont beter doen tijdens zijn vierde deelname in de sprinterskoers. De renner van Wanty Groupe Gobert mikt op een plaatsje in de top 3.

Timothy Dupont hoopt dit jaar zijn beste notering neer te zetten in de Scheldeprijs. Drie keer stond hij al aan de start, met zijn zevende plek van vorig jaar als uitschieter. Het vertrouwen is er alvast. "Ik ben er klaar voor. De conditie is goed, het gevoel ook", aldus Timothy Dupont bij de start in Terneuzen.

Erelijst

Want daar start de Scheldeprijs sinds vorig jaar. Geen slechte parcoursaanpassing, vindt Dupont. "Ik kan goed in waaiers rijden dus voor mij is het zeker voordelig. Hoe lastiger mijn koers, hoe beter ik tot mijn recht kom in de sprint."

Er zijn grote afwezigen, al rijden er met Kittel, Greipel en Jakobsen ook nog enkele rassprinters mee. "Het is en blijft de Scheldeprijs. Elke sprinter droomt er volgens mij van om hier te winnen. Een blik op de erelijst zegt al genoeg. Iedereen zal gemotiveerd voor de dag komen", aldus Dupont.

We vroegen hem ten slotte nog wanneer hij na de wedstrijd tevreden zou zijn. "Als ik top 3 rij", was hij bondig en ambitieus in zijn respons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties