Tom Steels kan het moeilijk vatten dat er geen Belgische topsprinters zijn: "Niets houdt hen tegen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Tom Steels kan het moeilijk vatten dat er geen Belgische topsprinters zijn: "Niets houdt hen tegen"
Foto: © photonews

61 profzeges fietste Tom Steels bij elkaar tussen 1995 en 2005 en tussen die overwinningen zaten ook veel sprints. Hij legt het pijnpunt bloot waarom er in deze generatie Belgen geen topsprinter zit.

"In hedendaagse koersen heb je twee zaken nodig om het als topsprinter te maken", legde Tom Steels uit in Het Laatste Nieuws. "Met uithouding kan je overleven in de koers, vervolgens moet je het met explosiviteit afmaken."

"Die twee eigenschappen vloeken met elkaar en daarom is het pakketje wereldtoppers erg dun. Er zijn er een vijf- à zestal."

België vs Colombia

Ons koers-DNA is volgens Steels een van de redenen waarom we geen topsprinter kunnen afleveren. "Wij leven van onze eigen klassiekers, terwijl op internationaal spirnts erg belangrijk zijn."

Toch vindt Steels het moeilijk om te bergrijpen waarom België geen en bijvoorbeeld Colombia wel een topsprinter heeft. "Het aanbod aan vlakke wedstrijden en pistes is hier nochtans groter en er zijn voldoende gestructureerde teams. Niets houdt de Belgen tegen ...", aldus de winnaar van vier Belgische truien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties