Reactie Topfavoriet Ackermann verwacht zich aan een van de moeilijkste koersen van het jaar

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Terneuzen
| 0 reacties
Topfavoriet Ackermann verwacht zich aan een van de moeilijkste koersen van het jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van een officieus WK voor sprinters kunnen we door de afwezigheid van enkele groten namen niet meer spreken, maar door de waaiervorming is het een volledig andere koers geworden. Een hele zware overigens.

Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), de Duitser die vorig jaar enkel Jakobsen voor zich moest dulden, beaamt dat. "Het wordt een echte strijd van bij de start. Als we uit de tunnel komen wordt het meteen full gas", aldus de Duitse kampioen.

De pineut

"Het wordt een van de moeilijkste koersen van het seizoen omdat je tot 150km zij- of tegenwind kan hebben. Het wordt opletten geblazen in het begin. Dat is wat die waaierkoersen in België en Nederland zo speciaal maakt. Je kan de race al in de eerste 5km winnen of verliezen."

Niet bij de les zijn in het begin en je race zit er eigenlijk al zo goed als op. “"Als je moet terugkeren ben je de pineut. Dan kan je niet meer winnen. Dat is een van de redenen waarom iedereen zo nerveus is in het begin, maar ook waarom deze race zo speciaal is", zei Ackermann vlak voor de koers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties