'Vroege vogel' Campenaerts laat niets aan het toeval over

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
'Vroege vogel' Campenaerts laat niets aan het toeval over
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie iets wil bereiken in het leven moet soms opofferingen maken. Dat geldt zeker voor sportmannen. Ook Victor Campenaerts heeft er veel voor over om straks het werelduurrecord te breken.

Snelle benen hebben alleen is niet genoeg om het meeste afstand af te leggen tijdens het werelduurrecord. Elk detail telt. Zo lieten we u dinsdag al zien dat Victor Campenaerts zijn knikker kaal heeft geschoren voor meer aerodynamica.

Maar dat is niet het enige. Zijn recordpoging zal volgende week dinsdag om 11u in de voormiddag plaatsvinden (lokale tijd) en daarom heeft Campenaerts zijn bioritme aangepast.

Blauwlichtfilter

"Ik probeer elke avond om 20u te gaan slapen en sta om 4.30u op. Op hormonaal vlak presteert het lichaam het best in de namiddag, dus laat ik mijn lichaam geloven dat het uur van de recordpoging als namiddag zal aanvoelen", aldus de specialist tegen de klok in Het Nieuwsblad.

Om 20u gaan slapen is niet altijd even makkelijk, maar ook daar heeft hij iets op gevonden. "Om tijdig in slaap te kunnen vallen, draag ik vanaf 17 uur een bril met blauwlichtfilter. Die geeft mijn hersenen het signaal dat het tijd wordt om te gaan slapen", zei Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties