Mathieu van der Poel kent terugval in de stand, AG2R-renner slaat dubbelslag
Redactie
| 16 reacties

Gougeard na ritzege slotdag van Ronde van de Sarthe als leider in

Mathieu van der Poel kent terugval in de stand, AG2R-renner slaat dubbelslag
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel begon als een raket in de Ronde van de Sarthe met een ritzege op dag één. In de derde rit deed de Nederlandse kampioen in het klassement wel slechte zaken. Hij blijft wel nog net in de top tien. De ritzege ging naar Alexis Gougeard, die ook de nieuwe leider wordt.

Gougeard had al sinds 2017 geen koers meer gewonnen, maar schoot nu dus nog eens de hoofdvogel af. Eerst liet hij wel nog drie moedige vluchters wat spartelen. Onder hen ook Preben Van Hecke. In de lokale rondes werden ze ingehaald door de groep die de latere ritwinnaar zou leveren.

INSPANNINGEN VAN DER POEL NIET BELOOND

Mathieu van der Poel deed er alles aan om de kloof te reduceren, maar in het peloton zaten alleen maar verliezers. Eén van de renners in de kopgroep zou met de zege aan de haal gaan en Gougeard toonde zich het sterkst: hij zette zijn medevluchters op meer dan twintig seconden en greep zo ook de leiderstrui. Van der Poel kreeg 1'22" aangesmeerd.

Gougeard gaat de laatste dag van de Ronde van de Sarthe in als leider, met een bonus van 22 seconden op Pacher en 25 seconden op Carisey. Peyskens is op de zevende plaats de eerste Belg, op een halve minuut van de leider. Van der Poel is tiende met een achterstand van 1 minuut en 24 seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties