Team Sky zit met zwaarste slachtoffer van valpartij: sleutelbeen, rib, pols en rugwervels gebroken
Redactie
| 2 reacties

Jonathan Castroviejo (Team Sky) heeft zoals gevreesd sleutelbeen gebroken

Team Sky zit met zwaarste slachtoffer van valpartij: sleutelbeen, rib, pols en rugwervels gebroken
Foto: © photonews

In één van de laatste rittenkoersen onder de naam Team Sky, heeft de ploeg het geluk niet aan zijn zijde. Jonathan Castroviejo in het bijzonder is de grote pechvogel. Waar zijn ploegmaats na een massale valpartij er nog goed vanaf kwamen, brak hij zijn sleutelbeen. En nog veel meer.

Na de valpartij in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland was er meteen grote bezorgdheid om Castroviejo. De oorspronkelijke vrees is inmiddels ook door de dokters bevestigd: de Spaanse tijdritspecialist heeft een sleutelbeenbreuk opgelopen. Om de breuk aan zijn rechtersleutelbeen te herstellen, moet hij onder het mes.

GEEN OPERATIE NODIG VOOR RIB, POLS EN RUGWERVELS

Daarmee zal nog niet alle leed van Castroviejo verholpen zijn. Hij heeft ook een gebroken rib, een kleine breuk in zijn linkerpols en een stabiele breuk in enkele rugwervels. Voor deze breuken zijn er evenwel geen operaties nodig.

Ploegmaats Kwiatkowski en Thomas zijn er veel minder erg aan toe dan Castroviejo. Zij waren nochtans betrokken bij dezelfde valpartij, maar kunnen in tegenstelling tot de Spanjaard de Ronde van het Baskenland wel verderzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties