Belgische smaakmaker uit Scheldeprijs achtte meer mogelijk: "Als Boasson Hagen mij op ander moment passeert... "
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Dries De Bondt was in finale Scheldeprijs graag meegegaan met Boasson Hagen

Belgische smaakmaker uit Scheldeprijs achtte meer mogelijk: "Als Boasson Hagen mij op ander moment passeert... "
Foto: © photonews

Corendon-Circus doet het al het hele jaar meer dan behoorlijk. Voorbije woensdag was dat nog het geval, met de ontsnapping van Dries De Bondt die tot in de finale droeg. Liefst van al was hij ook nog meegeglipt met Boasson Hagen om die inspanning door te zetten tot in de slotkilometers.

In het eerste deel van de Scheldeprijs was het meteen volle bak koers. "Het was redelijk hectisch in het begin, met verschillende keren waaiers die werden getrokken. Er moet maar eens zo'n waaier wegrijden", bedenkt De Bondt zich dan al vroeg. "Als de juiste mannen er zitten, kan er gereden worden. Een eerste keer kwam alles terug samen. Een eerste rustig moment was er toen we Antwerpen kwamen binnen gereden."

KOERS VALT IN DE PLOOI

Vervolgens kwam er een nieuwe fase tot stand. "We hadden 1'20", maar werden dan weer opgeraapt. Ik heb het dan nog eens geprobeerd met Kenneth Vanbilsen. Als daar een groepje van vier man had op gereageerd, was dat ideaal geweest. De koers viel in zijn plooi. Er werden niet echt waaiers meer getrokken. Dan krijg je twee minuten speelruimte en dan zit je daar."

Het is dan zeker kwestie om niet te vlug alle krachten te verspelen. "Ik heb dat eerst zo economisch mogelijk proberen aan te pakken, in de hoop dat je een mooie voorgift krijgt en kans maakt. Op twee ronden van het einde wist ik al hoe laat het was. Kenneth reed niet rap genoeg, vond ik. Boasson Hagen heb ik zelfs niet zien komen. Het was te laat om nog te reageren. Ik had graag geprobeerd om in te pikken."

NOG GENOEG IN DE TANK

De Bondt gelooft ook dat dit mogelijk was geweest. "Er zat nog wel iets in de tank. Als Boasson Hagen mij op een ander moment passeert, had ik zeker meegekund. Nu was hij pas zijn gat met het peloton aan het slaan en reed hij te rap."

In elk geval is de vlucht van De Bondt het nieuwste bewijs dat Corendon-Circus ook als ploeg goed voor de dag komt. "De druk die op Mathieu van der Poel rust, komt voor een deel op onze schouders terecht. Het is heel leuk als je dan voor een groot stuk de verwachtingen kunt invullen", zegt De Bondt, die on hold staat voor de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties