Extra concurrent voor Mathieu van der Poel: Julian Alaphilippe komt dan toch aan de start in Leuven

Redactie
| 5 reacties
Extra concurrent voor Mathieu van der Poel: Julian Alaphilippe komt dan toch aan de start in Leuven
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe zal volgende week woensdag dan toch aan de start komen van de Brabantse Pijl, de aanloop richting het Ardennenluik. Dat heeft ploegmanager Patrick Lefevere verteld.

Er waren woensdag heel wat zorgen over Alaphilippe na zijn valpartij in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland. De Fransman kwam bovendien gisteren niet meer aan de start. Maar er zijn geen breuken vastgesteld bij op dit moment misschien wel de beste renner ter wereld. 

"Met een aantal schaafwonden en twee gekneusde ribben valt de schade gelukkig mee", vertelt Lefevere in HLN. "De opgave kwam er dan ook vooral uit voorzorg. De optie is nu om Julian volgende woensdag te laten starten in de Brabantse Pijl, zodat hij extra competitieritme kan opdoen in het vooruitzicht van de Ardennenklassiekers."

Lefevere maakt zich dus geen zorgen. "Conditioneel moet hij zichzelf niet meer geruststellen. Als hij tegen woensdag nog een paar stevige trainingen kan afhaspelen, komt het in principe wel goed", besluit hij. Kanshebber Mathieu van der Poel heeft er komende woensdag dus een te duchten concurrent bij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties