Jurgen Van den Broeck: "De verhalen doen de ronde dat Marcel Kittel te veel pintjes en wijn drinkt"

Redactie
| 8 reacties
Jurgen Van den Broeck: "De verhalen doen de ronde dat Marcel Kittel te veel pintjes en wijn drinkt"
Foto: © photonews

Marcel Kittel is op de dool. De Duitse sprinter van Katusha-Alpecin heeft een dramatisch 2018 achter de rug en kon de afgelopen weken ook nog niet bepaald overtuigen. Jurgen Van den Broeck (ex-Lotto) denkt te weten hoe dat komt.

Ook in de Scheldeprijs was vijfvoudig winnaar Kittel nergens. Volgens Van den Broeck is dat te wijten aan professionaliteit. "Ik heb gehoord dat hij niet bezig is met zijn vak", aldus Van den Broeck in een Facebook Live van Sporza. "De verhalen doen de ronde dat hij te veel pintjes en te veel wijn drinkt."

"Hij zou te veel bezig zijn met andere dingen en niet trainen, hoor ik dan. Als je zijn prestaties dit seizoen ziet, worden die verhalen alleen maar bevestigd. Hij wordt ook niet op moeilijke stukken uit de wielen gereden. Hij kan gewoon niet volgen."

'Triestig'

Van den Broeck is dan ook streng voor de ex-renner van Patrick Lefevere. "Wie een beetje traint en prof is, moet op dit parcours in dit peloton gewoon kunnen volgen. Tussen de bomen wordt hij gewoon weggereden. Dat is triestig voor iemand als Kittel. Hij is bovendien ook nog niet erg oud." 

"Ik denk dat het vooral niet goed zit in het hoofd van Kittel. Het is niet dat hij veel tegenslag heeft. Hij moet vooral bij zichzelf kijken. Ik twijfel eraan of hij het wel nog graag doet", besluit de voormalige Tour-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties