Mathieu van der Poel neemt vrede met programma: "Ik snap wel dat sommigen het doodzonde vinden"

Redactie
| 13 reacties
Mathieu van der Poel neemt vrede met programma: "Ik snap wel dat sommigen het doodzonde vinden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Knalprestaties in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, winst in Dwars door Vlaanderen. En toch zien we Mathieu van der Poel zondag niet aan de start van Parijs-Roubaix. Al heeft hij dan wel volgend jaar nog iets om naar uit te kijken.

De keuze om Parijs-Roubaix niet te rijden werd maanden geleden al gemaakt door Van der Poel en het ploegmanagement van Corendon-Circus. "Ik snap wel dat sommigen het doodzonde vinden", vertelt Van der Poel in Het Nieuwsblad.

Want ja, Van der Poel maakte de afgelopen weken al indruk. Toch blijft hij met beide voeten op de grond staan. "Maar één: het is niet omdat je vierde wordt in de Ronde dat je dat automatisch overdoet in Roubaix."

"Twee: ik vind het ook wel mooi dat ik als Nederlands kampioen in de Amstel kan starten. En drie: als we er Roubaix toch hadden bijgepakt, hadden we ons daar nooit voor de volle honderd procent op kunnen voorbereiden. Dat wilde ik zelf ook niet. Daarom heb ik echt wel vrede met dit programma. En ik vind het ook wel leuk dat ik zo nog iets heb waar ik volgend jaar naar kan uitkijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties