Nick Nuyens en zijn ploeg keren terug naar Roubaix: "Michael is nog altijd aanwezig binnen de ploeg"
Redactie
| 12 reacties

Overlijden van Michael Goolaerts laat nog altijd sporen na bij Nick Nuyens en co

Nick Nuyens en zijn ploeg keren terug naar Roubaix: "Michael is nog altijd aanwezig binnen de ploeg"
Foto: © photonews

Het veel te vroege overlijden van Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix van vorig jaar laat nog altijd sporen na bij teammanager Nick Nuyens (Roompot-Charles). "Iedereen draagt dat nog met zich mee."

Vorig jaar overleed Goolaerts na hartfalen in de Hel. "Parijs-Roubaix is natuurlijk een mooie wedstrijd", zegt Nuyens bij Sporza. "Net als Michael droomden veel renners ervan om ooit eens Parijs-Roubaix te rijden. Wat we vorig jaar hebben meegemaakt, is heel zwaar. Iedereen die er toen bij betrokken was, draagt dat nog altijd met zich mee."

Al willen de mannen van Roompot-Charles zondag een goed resultaat neerzetten. "De renners zijn tijdens de verkenning van het parcours even gestopt bij Michaels gedenksteen", aldus Nuyens. "Dat heeft hen geholpen om de eerste schok op te vangen. De ploeg wil een goed resultaat neerzetten, met het voorval in het achterhoofd."

All4Goolie

"Zondag doen we niks speciaals. We hebben het afgelopen jaar bijna elke dag gesproken over de wedstrijd. Deze wedstrijd komt er niet plots voor ons, maar het haalt alles wel opnieuw extra naar boven. Wanneer iemand het nodig vond om over Michael te praten, hebben we er altijd open over gesproken."

Goolaerts zal dan ook nooit vergeten worden bij het team van Nuyens. "Michael is nog altijd aanwezig binnen de ploeg. Zijn foto hangt op in ons hoofdkwartier en de auto’s rijden rond met de hashtag ‘#All4Goolie’. Michael was bij ons heel graag gezien. We denken nog vaak terug aan de leuke momenten. Dat zegt ook veel over wat voor persoon hij was", besluit Nuyens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties