Nog een extra Belgische kanshebber in de Hel? "Ik kwam nog nooit met een betere conditie aan de start van Parijs-Roubaix"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nog een extra Belgische kanshebber in de Hel? "Ik kwam nog nooit met een betere conditie aan de start van Parijs-Roubaix"
Foto: © photonews

Je zou het hem niet nageven, maar voor Jens Keukeleire wordt het inmiddels zijn tiende deelname aan Parijs-Roubaix. De Bruggeling van Lotto Soudal was naar eigen zeggen nooit beter.

Keukeleire leeft met vertrouwen toe naar zijn 10e Parijs-Roubaix. "Ik kwam nog nooit met een betere conditie aan de start van Parijs-Roubaix", vertelt hij. "In 2015 was ik al eens dicht bij de overwinning en eindigde ik als zesde. Toen werd ik net voor Parijs-Nice ziek en voelde ik me pas echt opnieuw top in Parijs-Roubaix. Nu heb ik reeds een mooi parcours afgelegd, wat voor mentale rust zorgt."

Ook in de Ronde reed Keukeleire een sterke wedstrijd. "Mijn prestatie in de Ronde van Vlaanderen geeft natuurlijk vertrouwen. Tijdens de voorbije voorjaarswedstrijden presteerde ik heel consistent, maar het is wachten op die ene uitschieter. De voorbije jaren kwam ik net dat tikkeltje tekort om mee te gaan met de besten, maar de afgelopen weken hebben aangetoond dat ik tijdens de finale geen schrik moet hebben van andere renners. Ik voel dat winst mogelijk is zondag."

Ervaring

Aan ervaring dus geen gebrek. "In geen enkele andere koers is ervaring zo belangrijk als in Parijs-Roubaix. Het wordt mijn tiende deelname en ik leer nog ieder jaar iets bij. Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je ook het wedstrijdverloop kan inschatten."

"Op de lastige stroken zoals Bersée, Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre blaast de wind voornamelijk in het voordeel. Daar kan het verschil worden gemaakt. Het is één van de eerste jaren waarin ik niet van ver hoef aan te vallen", besluit Keukeleire, die samen met Tiesj Benoot de troepen van Lotto Soudal aanvoert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties