Oliver Naesen met vertrouwen: "Vergeet niet: door de antibiotica reed ik met flanellen benen rond"

Redactie
| 3 reacties
Oliver Naesen met vertrouwen: "Vergeet niet: door de antibiotica reed ik met flanellen benen rond"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen heeft al heel wat podiumplaatsen verzameld dit voorjaar, maar die kers op de taart ontbreekt voorlopig. Misschien zondag dan in Parijs-Roubaix?

In de aanloop naar de Ronde was Naesen op de sukkel met een bronchitis. "Dat ik ondanks die ziekte toch nog zevende werd, is een ferme opsteker", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Vergeet niet: door de antibiotica reed ik met flanellen benen rond. Nu kijk ik vooruit en dat is zeer hoopgevend voor Roubaix. Ik hoest nog een beetje, maar dat mag geen hinder zijn. Ik heb de vorm en de benen, er zijn geen excuses."

Sterke ploeg

Ook zijn Franse ploeg AG2R-La Mondiale oogt erg sterk. "Bovendien was mijn ploeg nooit sterker dan nu. Stijn Vandenbergh is na zijn zware val helemaal terug en Silvan Dillier is beter dan vorig jaar, toen hij tweede werd na Sagan. Vorig jaar werden er tijdens de verkenning enkele renners depressief. Nu wou ik rustig trainen, maar hebben ze mij serieus doen afzien."

De ex-Belgische kampioen ging donderdag al verkennen. "Vooral Haveluy ligt er slecht bij, net als Mons-en-Pévèle. Er zijn twintig favorieten. Dat is anders dan vroeger. Daarom zal er veel naar elkaar worden gekeken. Het komt erop aan niet te laat aan te vallen. Doortrekken op 80 kilometer van de finish? Het zou best kunnen", besluit Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties