Ook vriendin van Marcel Kittel sneert naar criticasters na kritiek aan adres van Duitse sprinter

Redactie
| 9 reacties
Ook vriendin van Marcel Kittel sneert naar criticasters na kritiek aan adres van Duitse sprinter
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, dit is niet de Marcel Kittel van twee of drie jaar geleden. De Duitse sprinter heeft misschien wel de snelste benen van het peloton, maar sinds zijn vertrek naar Katusha-Alpecin verloopt het allemaal bijzonder stroef. Vriendin Tess von Piekartz verdedigt Kittel alvast.

In de Scheldeprijs kwam de vijfvoudige winnaar woensdag nooit op het voorplan. Hij kreeg al wat kritiek. Onder meer van Jurgen Van den Broeck, die vertelde dat Kittel wel een glaasje wijn of een pintje lust. "Ik vind het triest dat mensen zeggen dat Marcel niet professioneel leeft voor zijn sport", zegt vriendin en professionele volleybalspeelster Tess von Piekartz bij Sporza

"We komen allebei uit een topsportwereld en we weten allebei wat we er voor moeten doen en laten. Bij ons thuis draait het om de sport en ik kan bevestigen dat we daar allebei erg professioneel mee bezig zijn. De persoon die verzonnen heeft dat Marcel graag een glaasje te veel drinkt, had volgens mij zelf een aantal wijntjes op. Marcel is erg professioneel als het om zijn sport gaat."

'Topsport is hard'

Vorig seizoen zette Kittel vroegtijdig een punt achter zijn seizoen. "Problemen op de fiets", klonk het. "Problemen moet je zien als een uitdaging. Topsport is hard. Je kan niet op je luie kont gaan zitten en denken dat alles zal komen aangewaaid. Hiervoor moet je trainen. Heel hard trainen zelf. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En als partner van Marcel zie ik dat hij dat doet", aldus von Piekartz. 

"Dit seizoen voelt Marcel zich fysiek eigenlijk goed. Ook mentaal weet hij wat hij wil. Marcel weet wat zijn doelen zijn en daar werkt hij hard aan. Dat het resultaat daarvan op dit moment nog niet zichtbaar is voor de buitenwereld, oké. Maar ik kan je garanderen dat hij dat nog laat zien", besluit de Nederlandse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties