Patrick Lefevere niet bepaald 'happy' met reactie van Ronde-winnaar Alberto Bettiol

Redactie
| 35 reacties
Patrick Lefevere niet bepaald 'happy' met reactie van Ronde-winnaar Alberto Bettiol
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere is Mister 50%. Toch wat het aantal overwinningen in Parijs-Roubaix betreft: 12 overwinningen tegenover 12 nederlagen. Maar zondag kan dat cijfer in een positieve of negatieve flow komen.

Het is wel al van 2014 met Niki Terpstra dat Lefevere de Helleklassieker nog won. "Ik geef toe: zondag had ik er graag mijn twaalfde zege in de Ronde behaald", vertelt Lefevere in HNB. "Dan stond de stand met Parijs-Roubaix qua overwinningen gelijk: 12 versus 12. Zondag was het duidelijk dat onze renners ook maar mensen zijn. Gelukkig heeft Kasper Asgreen met die tweede plaats onze Ronde gered."

Lefevere benadrukt wel dat het zondag niet van moeten is. "Andere ploegen zijn meer gefrustreerd dan wij, wees daar maar zeker van. Ik heb het filmpje gezien van Alberto Bettiol op de bus van EF Education First na zijn zege in de Ronde. ‘Where was Quick Step?’, riep hij. Eigenlijk vond ik dat niet zo prettig. Ook in de documentaire op de VRT over de Ronde van vorig jaar zie je in de ploegauto’s dat er maar één team leeft en dat zijn wij."

'Quick-Step doen verliezen of winnen?'

"En om te rijden zitten ze heel de tijd naar ons te kijken. Ik heb veel meer te doen met hen dan dat zij met mij te doen moeten hebben. Koers je om Deceunick-Quick.Step te doen verliezen of koers je om te winnen? Volgens mij moet je je eigen koers rijden. Maar neen, ze wachten, wachten, wachten en zitten heel de tijd naar ons te staren."

Al zijn er in het voorjaar nog kansen na Roubaix. "Het hoeft niet altijd Vlaanderen of Roubaix te zijn hoor", klinkt het. "Ik had voor het seizoen gezegd dat ik supergelukkig zou zijn om nog eens Milaan-Sanremo te winnen. En dat gebeurde. Als we zondag niet winnen maar binnen twee wel in Luik-Bastenaken-Luik wel bijvoorbeeld zal ik even content zijn", besluit de teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties