Peter Sagan geeft het toe: "Niet zo briljant als vorig jaar of twee jaar geleden"

Redactie
| 22 reacties
Peter Sagan geeft het toe: "Niet zo briljant als vorig jaar of twee jaar geleden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, geslaagd kan je voor het voorjaar van Peter Sagan zeker nog niet noemen. Al speelde ziekte hem natuurlijk wel parten in zijn voorbereiding. "In Roubaix moet je niet enkel een speciale dag hebben", blikt hij vooruit.

De kansen worden erg schaars voor Peter Sagan om dit voorjaar nog een klassieker te winnen. Zelfs een overwinning zat er in 2019 nog niet in. "Het is wat het is", citeert Het Nieuwsblad Sagan. "Ik heb er geen moeite mee dat ik nog niet won. Elk jaar is verschillend. Ik ben van nature geen klager, maar de waarheid is dat ik zes dagen lang echt ziek was en zo vier kilogram verloor."

Ziekte

Sagan wil zich daar niet achter verstoppen, maar vraagt dus wel begrip. "Natuurlijk had dat impact op mijn lichaam. Dat was niet goed in de opbouw. Op dat moment zat ik op hoogtestage, dus was het herstel ook veel harder. Ik voel me niet echt slecht, maar ik ben niet zo briljant als twee jaar geleden of vorig jaar. Je moet nu eenmaal spelen met de kaarten die je hebt. Zelfs al ben je de beste, dan nog win je niet per se."

In de 'Hel' speelt de factor geluk ook een belangrijk rol. "Daarom is Roubaix ook zo verschillend van de Ronde. Eén verkeerd manoeuvre, één lekke band op het verkeerde moment en je kan het schudden. In Roubaix moet je niet enkel een speciale dag hebben, maar ook het geluk aan je kant", besluit de ex-wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties