Emotionele Sep Vanmarcke kent opnieuw tegenslag en legt uit wat er misliep in Parijs-Roubaix
Redactie
| 73 reacties

Sep Vanmarcke had een superdag, maar kon niet meer schakelen in finale Parijs-Roubaix

Emotionele Sep Vanmarcke kent opnieuw tegenslag en legt uit wat er misliep in Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Sep Vanmarcke blijft een toprenner, maar ook in Parijs-Roubaix zat het de West-Vlaming van Education First niet mee. Voor de zoveelste keer al. Na afloop was Vanmarcke in tranen.

Vanmarcke kon een superdag niet omzetten in een resultaat. "Ik was beter in mijn zetel blijven hangen", vertelde hij na afloop bij Sporza. "Dan zou ik minder ontgoocheld zijn dan ik nu ben."

Het waren moeilijke weken voor Vanmarcke, die op de sukkel is met de knie. "Ik ben de laatste weken op fysiek en emotioneel vlak echt door de hel gegaan. Vorige week heb ik mezelf verrast in de Ronde. Mijn hoop was gegroeid en deze week heb ik nog keihard gewerkt om klaar te zijn. Ik wist dat ik nog altijd een kans maakte als ik alles perfect zou doen. En alles liep perfect en ik voelde mij super."

Versnellingsapparaat werkt tegen

Maar dan was er de mechanische pech. "Ik liep niet leeg op het einde zoals de voorbije jaren en op fysiek en tactisch vlak deed ik niets mis. Maar net voor de belangrijkste stroken begaf mijn fiets het en dat nekt volledig je benen. Ik kon niet meer schakelen. Ik deed er nog alles aan om er aan te blijven hangen en dat lukte ook, maar dan demarreren ze toch en dan kun je niet anders dan hen te laten rijden. Ook al had ik het in de benen."

"Ze zouden me er nooit afgereden hebben. Na mijn fietswissel reed ik nog voor een ereplaats, maar het zat de hele dag anders in mijn hoofd en het zat in mijn benen om te sprinten voor deze zege. Ik zou er niet ver van geweest zijn. Het is behoorlijk pijnlijk na deze weken", besloot Vanmarcke

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties