🎥 Dirk Demol ziet Nils Politt in de toekomst een monument winnen

Dirk Demol zeker dat Politt in de toekomst beter kan doen dan tweede plaats

🎥 Dirk Demol ziet Nils Politt in de toekomst een monument winnen
Foto: © photonews

Dirk Demol had graag gezien hoe één van zijn eigen renners in zijn voetsporen had kunnen optreden. Demol won zelf Parijs-Roubaix in 1988. Nils Politt kwam er dit jaar ook dicht bij, maar moest finaal zijn meerdere erkennen in Philippe Gilbert. Demol ziet Politt zeker nog zo'n grote wedstrijd winnen.

Zijn brede smile kon Demol niet wegsteken na de 117de editie van Parijs-Roubaix. "Een tweede plaats en dat in mijn favoriete koers. Het was een zware koers. Met het team hebben we een slimme koers afgewerkt. De laatste weken zagen we dat Nils naar zijn topvorm aan het toe groeien was. Dit was een koers waar we maanden geleden al naar het pieken toe waren."

Met de juiste begeleiding is Politt uitgegroeid tot dé man van Katusha dit voorjaar. "We pakten het stap voor stap aan zodat hij hier goed kon zijn. Je zag dat de goede conditie aan het komen was. In Harelbeke was hij zesde, in de Ronde van Vlaanderen vijfde en hier tweede: ik ben er superblij mee."

We weten dat Gilbert een superkampioen is 

Gilbert kloppen in de sprint was wel teveel gevraagd. "We weten dat Philippe Gilbert een superkampioen is. We wisten dat het fifty-fifty was. Ik was aan het hopen, want Politt heeft toch wat ervaring op de piste. Maar na zo'n zware koers... Ik denk niet dat hij fouten gemaakt heeft."

Zijn prestatie op weg naar Roubaix moet de aanzet zijn om de volgende jaren succes te boeken. "Hij heeft de kwaliteiten om een monument te winnen. We blijven daarvoor werken in de toekomst. Als hij nog twee of drie procent sterker kan worden en het vertrouwen meeneemt dat hij heeft opgedaan, komt hij terug voor meer dan die tweede plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties