Campenaerts heeft laatste dagen voor recordpoging zorgvuldig gepland: "'Full Gazz' zit in alle hoofden hier in huis"

Campenaerts heeft laatste dagen voor recordpoging zorgvuldig gepland: "'Full Gazz' zit in alle hoofden hier in huis"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen verrassingen meer voor Victor Campenaerts in de laatste dagen vooraleer hij zich aan zijn werelduurrecordpoging waagt. Hoe die afgewerkt zouden worden, is al lang op voorhand vastgelegd. Het biedt Campenaerts en ook fysiek zit het goed. Nu het enkel nog waarmaken.

Campenaerts wist dus goed wat er de voorbije dagen nog moest gebeuren. "De laatste dagen voor de recordpoging zijn niet moeilijk in te vullen. Ik kon drie weken terug al voorspellen hoe die zouden verlopen. Net dat geeft me rust en vertrouwen. De zware trainingen zijn voorbij; het komt erop aan de spieren nog even te prikkelen."

Mentaal ben ik redelijk tot zeer ontspannen 

Nu is het gewoon nog toeleven naar D-day. "Het moment van de waarheid nadert. Mijn lichaam is er helemaal klaar voor. Mentaal ben ik redelijk tot zeer ontspannen door de perfecte voorbereiding. Mijn planning is minitieus. Intussen is mijn lichaam ook perfect aangepast aan het speciale bioritme."

Campenaerts wordt in Mexico goed omringd. 'Full Gazz', het lied dat zijn vader maakte, kan wel op bijval rekenen. "Ik vind dat het nummer aanstekelijk werkt en het zit in alle hoofden hier in huis. Het is uiteraard leuk om te zien dat de werelduurrecordpoging leeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties