De Cauwer looft keuze van Gilbert om niet voor het grote geld te kiezen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

José De Cauwer stelt vast hoe Gilbert zijn sportieve carrière boven het geld plaatste

De Cauwer looft keuze van Gilbert om niet voor het grote geld te kiezen
Foto: © photonews

De hele wielerwereld is onder de indruk van de manier waarop Philippe Gilbert zijn carrière blijft opvullen met sportieve successen. Zo ook wielercommentator José De Cauwer. Volgens hem is het een gevolg van de bewuste keuze die Gilbert gemaakt heeft.

De Cauwer vindt het indrukwekkend dat Gilbert ook in de nadagen van zijn loopbaan grote wedstrijden blijft winnen. "Gilbert was een afwerker, maar dat leek hij minder te zijn de laatste jaren. Maar Gilbert is dan zo'n killer", zegt De Cauwer bij Sporza. "Als je hem een kans geeft, dan maakt het af. Gilbert is op weg naar een fantastische carrière. En hij heeft het op zijn eigen manier gedaan, op zijn Ardennees."

GOEDE KEUZES

De vastberadenheid lijkt er bij hem niet op te minderen. "Gilbert heeft nooit gezegd dat hij zou stoppen op zijn 30ste, zoals veel van zijn voorgangers wel deden. Hij blijft razend ambitieus. Bovendien maakt Gilbert ook de juiste keuzes in je carrière."

Daarmee doelt De Cauwer uiteraard op de transfer naar de ploeg van Lefevere. "Vooral de laatste jaren heeft Gilbert niet meteen gekozen voor het grote geld, maar wel om zoveel mogelijk te winnen binnen het team van Deceuninck-Quick.Step. Daar wou hij zijn erelijst proberen uit te breiden en dat lukt hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties