De Ketele kent de troeven van de piste waarop het voor Campenaerts moet gebeuren: "Dat is fantastisch"

Kenny De Ketele beseft dat piste in Aguascalientes razendsnelle baan is

De Ketele kent de troeven van de piste waarop het voor Campenaerts moet gebeuren: "Dat is fantastisch"
Foto: © photonews

Aguascalientes, Mexico. Daar moet Victor Campenaerts het werelduurrecord van Bradley Wiggins breken. Het uitkiezen van de locatie was één van de belangrijkste zaken om de poging van Campenaerts tot stand te brengen. De Ketele beseft waarom Campenaerts voor Aguascalientes koos.

De ovale vorm van de piste trekt aan, net als de steile bochten. "De piste aan de Blaarmeersen in Gent bijvoorbeeld is veel minder vlak", zegt De Ketele aan HLN. "De piste in Aguascalientes is erg hard, wat goed is. Minder goeie banen veren een beetje, alsof je op een elastische ondergrond rijdt. Ik vraag me alleen af hoe goed de baan onderhouden is."

De UCI is bang om er nog wereldbekers te organiseren 

In elk geval is het een razendsnelle baan. Het doet de vraag rijzen waarom er de jongste jaren niet vaker wedstrijden georganiseerd worden. "Ik denk dat de piste té snel is. Zo snel dat het gevaarlijk wordt. Er is al heel vaak gevallen. De laatste keer is een jongen levensgevaarlijk gewond geraakt in de keirin. De UCI is bang om er nog wereldbekers te organiseren."

Nochtans voordelen genoeg aan Aguascalientes: de luchtsluizen om binnen te komen bijvoorbeeld. "Door die dubbele deuren heb je nul komma nul tocht op de piste. Dat is fantastisch. Op de Blaarmeersen krijg je telkens er een deur of luik opengaat een serieuze zwieper op de fiets. De wind zet zich meteen op de volle wielen. In Aguasacalientes is dat onmogelijk;."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties