Geen enkele twijfel over sterkste stijger: vorig jaar nog gefinisht toen poorten al dicht waren, nu in top tien

Geen enkele twijfel over sterkste stijger: vorig jaar nog gefinisht toen poorten al dicht waren, nu in top tien
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De sterkste stijger is een begrip in elke hitparade. Moest het ook in het wielrennen van kracht zijn, zou dat dit jaar in Parijs-Roubaix zeker Evaldas Siskevicius zijn. De onbekende Litouwer bolde in 2018 pas een uur na de winnaar over de streep. Dit jaar haalde hij de top tien.

Siskevicius is een renner die uitkomt voor Delko Marseille Provence. Vorig jaar beleefde hij niet meteen de meest geweldige tijd in De Hel: lange tijd reed hij vlak voor de bezemwagen en die moest hem uiteindelijk achter laten omdat hij uit koers was gezet. Dat hield hem niet tegen om toch nog door te rijden richting Roubaix.

POORTEN OPNIEUW OPEN

Daar waren de stewards eigenlijk al bezig met de poorten te sluiten. Peter Sagan was meer dan een uur eerder immers als winnaar over de streep gekomen. Toen Siskevicius eraan kwam, moesten de organisatoren de poorten weer even open doen om hem alsnog de kans te geven om te finishen.

Een heel ander verhaal dit jaar. De man die vorig jaar nog zo sukkelde, dook nu zowaar op in de finale. Jens Keukeleire zal ook even opgekeken hebben toen hij hem naast zich zag rijden. Sterker nog: Siskevicius kaapte aan de aankomst de negende plaats weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties