Iljo Keisse succesvol geopereerd en weet wanneer hij weer op de fiets mag
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 44 reacties

Iljo Keisse reeds onder het mes gegaan voor zijn gebroken elleboog

Iljo Keisse succesvol geopereerd en weet wanneer hij weer op de fiets mag
Foto: © photonews

Terwijl de meeste van zijn ploegmaats genoten van een mooie uitslag, vertoefde Iljo Keisse in het ziekenhuis. De renner van Deceuninck-Quick.Step was tegen een verkeersbord aangecrasht en werd zo opgezadeld met ernstige kwetsuren. Intussen is Keisse al geopereerd.

Keisse kwam tijdens Parijs-Roubaix zwaar ten val met 107 kilometer te gaan en werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wezen scans op een gebroken elleboog. De 36-jarige renner werd vervolgens van Frankrijk overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals.

MET BRACE OP DE FIETS

Daar is hij onder het mes gegaan. De operatie is succesvol verlopen. Op het einde van de maand mag Iljo Keisse al opnieuw op zijn fiets stappen. Hij zal dan wel nog een brace dragen. "Ik zag het verkeersbord, dat mijn voorganger slechts met een spatie van enkele millimeters kon ontwijken, niet en crashte zwaar", vertelt Keisse over het ongeval.

De laatste tien kilometer van de koers heeft hij samen met de ploegdokter nog kunnen bekijken. Wanneer Keisse weer effectief kan koersen, is nog niet geweten. Hem kennende zal het alleszins zo vlug mogelijk zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties