Iljo Keisse succesvol geopereerd en weet wanneer hij weer op de fiets mag

Iljo Keisse succesvol geopereerd en weet wanneer hij weer op de fiets mag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de meeste van zijn ploegmaats genoten van een mooie uitslag, vertoefde Iljo Keisse in het ziekenhuis. De renner van Deceuninck-Quick.Step was tegen een verkeersbord aangecrasht en werd zo opgezadeld met ernstige kwetsuren. Intussen is Keisse al geopereerd.

Keisse kwam tijdens Parijs-Roubaix zwaar ten val met 107 kilometer te gaan en werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wezen scans op een gebroken elleboog. De 36-jarige renner werd vervolgens van Frankrijk overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals.

MET BRACE OP DE FIETS

Daar is hij onder het mes gegaan. De operatie is succesvol verlopen. Op het einde van de maand mag Iljo Keisse al opnieuw op zijn fiets stappen. Hij zal dan wel nog een brace dragen. "Ik zag het verkeersbord, dat mijn voorganger slechts met een spatie van enkele millimeters kon ontwijken, niet en crashte zwaar", vertelt Keisse over het ongeval.

De laatste tien kilometer van de koers heeft hij samen met de ploegdokter nog kunnen bekijken. Wanneer Keisse weer effectief kan koersen, is nog niet geweten. Hem kennende zal het alleszins zo vlug mogelijk zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties